BİZİ FARKLI KILAN NE?
- Deneyim
- Yaklaşık 30 senelik bir sivil toplum kuruluşu olmak.
- 1992’den beri yoksul aile ve çocuklara burs, gıda, giyim, sağlık, eşya ve çocuklara etkinlikler türünde yardımlar yapmak.
- Bugüne dek sessizce, on binlerce insana eşya, binlerce insana gıda, yüzbinlerce koli eşya yardımı yapmak.
- Sahadaki yoksulluğun ve ihtiyaçların nabzını tutmak.
- Büyük küçük, az çok ayırt etmeden her türlü bağışa açık olmak. Yalnızca nakdi bağış değil; 1 kalemden tutun 1 koli kıyafete kadar her türlü yardımı aynı özen ile kabul edip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak.
- Her türlü bağışınızın ne amaç ile kullanıldığının size fotoğraflı bir şekilde raporlamak.
- AİP Vakfı, TÜSEV – Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı mütevelli heyeti üyesidir.
- AİP Vakfı, Açık Açık Sosyal Girişim Derneği üyesidir.
- Amatör ruhu 30 yıllık deneyime rağmen koruyabilme
- Yöneticilerimizin, duayen tespit ve yardım uzmanlarımızın her biri ortalama 35 yıllık saha deneyimine sahip. Ve hala müthiş bir enerji ile amatör ruhla; sahada ve ofiste dinamik bir genç ekibe liderlik etmektedir.
- Hem çocuğu hem de annesini destekleme
- Yüzlerce çocuğa ve gence burs sağlarken annelerini de dahil eden yeni sosyal - ayni programlar başlatmış olması. Kendi tabirleriyle gün yüzü görmeyen annelere, çocuklarıyla gezme, yeme içme, eğlenme fırsatı sunmaktadır.
- Kapsamlı burs içeriği
- AİP Vakfı olarak, maddi destek yanında ailelere manevi desteği de önemsiyoruz.
- Çocuğun ailesini de çoğunlukla tanıyor ve aileye de yiyecek eşya vb. destek olmaya; çocuğu etkinliklerle sosyal olarak da geliştirmeye gayret ediyoruz.
- İhtiyaç sahipleriyle detaylı ilgilenme
- Düzenli ev tespitleri yapan duayen bir gönüllü ekibimiz var.
- İhtiyaç sahiplerini düzenli aralıklarla ziyaret ediyor ve dert dinliyoruz. Buzdolabı durumu, yaşam alanına gösterilen özen de dikkat ettiğimiz unsurlar arasında.
- İstenmedikçe yardım eden ve alanı karşılaştırmıyor; doğal bir güvenlik bariyeri oluşturuyoruz.
- Açıklık
- Vakfımıza başvuran ailelerin evlerine düzenli tespitlere giden ekibimize, “yardım yaptığım insanı görmek isterim” ya da “gördüğüm insana yardım ederim” diyen gönüllülerimizin eşliğinde ev ziyaretlerini gerçekleştirmekteyiz.
- Anadolu burs ve gereç desteği
- Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Diyarbakır, Kars, Siirt, Şanlıurfa’daki burslu öğrencilerimizle yaptığımız köy okulu yardımları ve kütüphane projeleriyle Anadolu yardımlarımıza devam ediyoruz.
- Dünya yetimhanelerine dolaylı katkı
- Kurucumuz Dr. Ebru Nurluoğlu bireysel olarak Dünya yetimhanelerine yardım ziyaretleri gerçekleştiriyor. Kurak bölgelere su ve gıda ulaştırıyor. Laos, Kenya, benin, Togo, Gana, Peru, Bolivya son bir yılda gittiği ülkelerden bazıları.
- Vakıf ekibi de gönüllü olarak da bu konuda bilgi almak isteyenleri bilgilendiriyoruz.